Cursussen

puppy cursussen Welke cursussen zijn er mogelijk??

U kunt met uw pup in onze puppycursus instromen vanaf dat uw hondje 7 weken oud is. U hoeft dus niet te wachten totdat uw hondje alle inentingen gehad heeft! Hierover kunt u meer lezen op ons tabblad Inenten op maat. Het is belangrijk dat u in de inprentingstijd (tot ca 12 weken) uw hondje laat kennismaken met allemaal verschillende omstandigheden zoals andere honden, andere mensen, onverwachte situaties enz. Wat de pup in die weken meemaakt zal bepalen hoe hij de rest van zijn leven op situaties reageert.

Bij de puppycursus besteden we veel aandacht aan de basis. Dat is de aandacht die je pupje voor u heeft. Daarnaast besteden we ook aandacht aan dit socialiseren van uw pup. Zodat uw pup leert omgaan met andere honden en mensen, onverwachte situaties, verschillende geluiden etc. Alles om uw pup uit te laten groeien tot een evenwichtige en rustige huisgenoot. We leren u ook hoe u uw pupje het beste kan begeleiden in dit hele leerproces. 

Bij de puppycursus is het mogelijk om aan groepslessen deel te nemen. Onze groepen bestaan uit maximaal 6 pups. Maar privélessen zijn ook mogelijk. Bij deze privélessen kan er dieper ingegaan worden op specifieke wensen en vragen. Deze zijn op afspraak op maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 12.30 uur. 

Na de puppycursus kunt u de basiscursus  en gevorderdencursus volgen. Daar gaan we de het appèl verder uitbreiden. Zoals het blijven, het aangelijnd en los volgen,  het negeren van voedsel etc. 

Wanneer u daarna nog verder wilt kunt u SHH (Sociale Huis Hond) doen. Dit is een landelijk erkend diploma waarbij de hond netjes mee moet lopen aan de lijn. Moet blijven wanneer er mensen langs lopen en wanneer er iemand met een hond langs loopt. Er wordt dan ook beoordeeld hoe hij reageert op andere honden en mensen, geluiden en voedsel. 

Wanneer u vragen heeft over een cursus, kunt u mailen naar dehoeksesprong@gmail.com

Behalve deze cursussen geven wij ook trainingen zoals Gedrag en Gehoorzaamheid (G&G) , Praktijkspeuren, (Sport)speuren, CombiSport/ trainen met een Twist.