Praktijkspeuren

Praktijkspeuren – Speuren met de hond naar een “vermist” persoon

praktijkspeuren De Hoekse Sprong EssenBij het praktijkspeuren leert de hond de individuele geur van 1 persoon te volgen.  Bij de start bieden we de hond een geur van de vermiste persoon aan. De hond gaat de geur van deze persoon volgen. Deze geur bestaat uit zweet, huidschilfers, uitgeademde lucht etc. Alle soorten stoffen die mensen uitscheiden en verliezen.

U loopt hierbij niet alleen met uw hond. U wordt tijdens dit speuren begeleid door een ervaren instructeur die u op de tekens wijst die uw hond u geeft. Waardoor u uw hond beter leert begrijpen. En hij legt u tegelijkertijd ook uit waarom uw hond bepaald gedrag laat zien. U leert bij deze lessen hoe u uw hond kunt “lezen”.  Zit hij nog op het goede spoor? Of twijfelt hij daar aan? 

Praktijkspeuren is teamwork.  Hij gaat samen met u de vermiste persoon vinden. Het is een geweldige manier om te werken met je hond. De hond doet waar hij goed in is. Het helpt hem om geconcentreerder te werken, om meer zelfvertrouwen te krijgen en zijn jachtinstinct in goede banen te leiden. Een hond kan hier echt zijn energie in kwijt. 

praktijkspeuren De Hoekse Sprong EssenDeze lessen zijn maatwerk. We houden niet alleen rekening met de fysieke en mentale toestand van de hond maar natuurlijk ook met die van de geleider.  Speuren is een fysieke en mentale bezigheid maar is lichamelijk niet belastend voor de hond.  U kunt met een pup speuren. Maar ook met een volwassen of oudere hond. Elke hond gebruikt zijn neus instinctief. Het maakt dus niet uit welke ras uw hond is. We passen de training aan u en uw hond aan. Ook de frequentie waarmee u wilt speuren is maatwerk. Of u nu 2 x per week. 1 x per week, om de week of 1 keer per maand wilt speuren. Alles is mogelijk. 

Tijdens de lessen gaan we steeds moeilijkere sporen uitlopen. De hond leert onderscheid te maken tussen sporen / geuren van die persoon die er al langer liggen en de verse sporen. De ondergrond wordt steeds moeilijker. We gaan voorwerpen neer leggen etc.

Wij geven les op wisselende locaties rondom Essen. Zo blijft het leuk voor u en uw hond.