Trainen met een Twist

Bij Trainen met een twist is de training iedere week anders.

De ene week trainen we CombiSport. Dit is een actieve en leuke hondensport. Een enthousiaste en sportieve baas is nodig, want ook u moet mee rennen om een goede tijd neer te zetten. Een goede band met uw hond is ook nodig. Zonder zo’n goede band lukt het niet om samen foutloos de snelheidsonderdelen en heel precies de gehoorzaamheid te doen.

Een aantal onderdelen zijn bijvoorbeeld:

* Combi Jump is een onderdeel waarbij hond én baas springen over vier hindernissen, foutloos en zo snel mogelijk! De hindernissen staan op een afstand van tien meter recht achter elkaar opgesteld. 

CombiSport CombiSpeed

* Combi Speed is een ander onderdeel waarbij snelheid belangrijk is. Neem met uw hond zo snel mogelijk acht poortjes zigzaggend over het veld. In de juiste volgorde, anders tellen de punten niet mee.

CombiSport Stormbaan

* Stormbaan, hierbij worden aangepaste toestellen uit de behendigheidsport recht achter elkaar opgesteld. Uw hond zal de toestellen correct moeten nemen. Ook hier gaat het weer om een snelle tijd.

De andere week zullen we verschillende oefeningen doen. Oefeningen die handig zijn voor thuis zoals je hond naar een bepaalde plaats sturen. Of bijvoorbeeld oefeningen die gewoon grappig zijn om aan te leren. Zoals bv verstoppertje met je hond.  Maar we doen ook balans en coördinatieoefening. 

Trainen met een twist is dus een leuke en afwisselende training. Vol actie en onverwachte oefeningen.