kvv – kant en klaar vers vlees

Wij verkopen KVV ( kant en klaar vers vlees) van KIVO en Lotgering.

KIVO:

Vers vlees maaltijden samengesteld uit grondstoffen die geschikt zijn voor humane consumptie

– Deze complete maaltijden (alles behalve pens dus) zijn allemaal opgebouwd uit 65% spiervlees, 20% orgaanvlees en 15% bot. Dit is de juiste verhouding om een maaltijd compleet te maken.
– De vitaminen en mineralen in KIVO maaltijden worden gewonnen uit: gevogelte, vette vis en hoefdieren. Deze bevatten hoogwaardige ingrediënten als spiervlees, organen zoals: hart, nier, long, lever en milt. Ook bevat het karkas/bot/graat.
– KIVO gebruikt geen premix of kunstmatige stoffen en halen alle vitaminen uit natuurlijke bronnen. Premix zijn vaak chemische vitaminen en het is niet altijd bekend wat er in zit. Daarnaast kun je met premix ook een overbehoefte van vitaminen binnenkrijgen wat juist gevaarlijk is voor de hond!
– Het is verstandig om meerdere diersoorten per week te voeren zodat de hond aan een groter scala van verschillende bouwstoffen en aminozuren komt.
Variatie is de sleutel tot een gezonde levensstijl. Wat bedoelen wij hiermee?
– Meerdere diersoorten per week ( 3 tot 5 )
– 5 – 10% groenten per maaltijd
– Snacks voeren voor het gebit
– Af en toe aanvullende supplementen
Waarom meerdere diersoorten?
De hond stamt af van de wolf. Deze behoren tot de carnivoren. Het darmstelsel van de hond is nog steeds dezelfde als die van de wolf vroeger, namelijk erg kort. Er zitten van nature heel veel bouwstoffen in vers vlees, namelijk: vetten, eiwitten, vitamines A, B1, B3, B6, B12 en Vitamine D. Ook de mineralen ijzer, zink, kalium, calcium, magnesium en mangaan zitten in vlees. In een perfect voedingspatroon die herleid wordt naar het bestaan van de wolf, zien we dat deze niet elke dag hetzelfde dier als prooi at. Omdat we zo goed mogelijk terug willen gaan naar de behoefte van de hond is het van belang dat er afgewisseld wordt in diersoorten. Elk diersoort bevat namelijk andere aminozuren, voedingsstoffen en vetzuren. Zo komt je hond nooit tekort en krijgt hij alle bouwstoffen binnen.
Waarom groenten?
De hond behoort tot de carnivoren, echter jagen zij in de natuur op grote prooien waarvan zij ook de 

ingewanden nuttigen. Deze bevatten vaak nog wat plantaardig materiaal. In groenten zitten veel bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijkse voedingspatroon van uw hond. Er zitten simpelweg vitaminen in die NIET in vlees zitten zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur. Er is nu de handige groenteworst
Waarom snacks?
Kauwen is een gezonde en stimulerende bezigheid voor je hond. Vroeger waren snacks dagelijkse kost voor de hond (botten, huid, oren etc.) Door het kauwen komt de neurotransmitter endorfine vrij, wat je hond een behaaglijk gevoel geeft. Het kauwen op een snack reinigt en versterkt het gebit, door het schrapen langs de tanden en extra opname van calcium. Hierdoor wordt het ontstaan van tandsteen voorkomen, wat plaatsvindt als tandplak te lang op de tanden blijft zitten. Tandsteen kan uiteindelijk tot tandvleesontstekingen en tand-verlies leiden.
Waarom supplementen?
Supplementen kunnen een extra boost geven voor bepaalde dingen. Je kunt deze ten alle tijden toevoegen aan het voedingspatroon om nét dat extraatje te geven als het gaat om de algehele gezondheid en welzijn van uw dier. Ook kun je het dagelijks geven om eventuele problemen bij de hond zoveel mogelijk weg te nemen. Denk aan zalmolie, schapenvet en Palamountains.

 

Lotgering:

Pluspunten van natuurlijke voeding:

  • De hond wordt gevoed met lichaamseigen stoffen.
  • Natuurlijke voeding voorkomt gewrichtsproblemen door het perfecte evenwicht tussen fosfor en calcium.
  • Natuurlijke voeding voorkomt een snelle groei waardoor u uw hond groeipijnen bespaart.
  • Natuurlijke voeding voorkomt voedingsallergie.
  • Natuurlijke voeding zorgt voor een beter leervermogen en een betere concentratie van de hond.
  • Natuurlijke voeding leidt tot een betere conditie en een beter uithoudingsvermogen van de hond.
  • De hond heeft een betere weerstand tegen bacteriën en parasieten.
  • Door de variatie en de perfecte balans van de verschillende voedingselementen zullen ouderdomsverschijnselen van de hond minder snel optreden.

 

Wij verkopen verschillende soorten kvv van KIVO en Lotgering. Vraag naar de mogelijkheden.  dehoeksesprong@gmail.com