Wie is uw instructeur?

Dit zijn de mensen die u les geven:

Ik ben Mieke Kerpel en samen met mijn man Cor Makkenze ben ik eind jaren ’90 begonnen als instructeur in de hondensport. In het begin vooral in de G&G. Daarna ook in andere instructeur Miekedisciplines. Wij hebben ons gespecialiseerd in appèl en speuren. We vinden het ook heel leuk om mensen te begeleiden die wedstrijden willen lopen. Wat al geresulteerd heeft in diverse Nederlands Kampioenen in verschillende disciplines.

Wij hebben zelf 10 honden. 4 Mechelse herders: Ilza, Britt, Broezz en Fred, 2 Duitse herders: Kees en Fleur, 2 ruwharige dwerg teckels: Oscar en Addy, 1 Welsh corgi pembroke: Lili en een jack russell: Luna.

 Cor Makkenze

Wij doen met onze honden mee aan verschillende disciplines in de hondensport. O.a. G&G en Speuren. We doen mee aan landelijke wedstrijden in G&G en speuren met zeer mooie resultaten. Zo is Mieke met Damon Nederlands Kampioen G&G en Cor met zowel Lili als Britt Nederlands Kampioen Speuren geworden.

Ike Westdijk en Jan de Vries:

Ike: Na opgegroeid te zijn met boxers, ben ik als 20 jarige met mijn keeshond begonnen bij een hondenschool in honden instructeurs Jan de Vries en Ike WestdijkBrecht. Daar ben ik een paar jaar later instructeur geworden. Jan heeft daar destijds getraind met onze eerste Duitse herder.  Na een tijdelijke stop i.v.m. de bouw van ons huis, zijn we opnieuw begonnen met les geven bij de Vlaamse Herdershond in Brasschaat waar Jan ook ipo trainde met onze derde Duitse herder. Waar hij helaas moest stoppen toen ze epilepsie kreeg.  Toen we een Oud Duitse herder pup (Lowie) kregen zijn we bij de Hoekse Sprong begonnen. Jan met Lowie en ik met Saar. We doen met hen mee aan wedstrijden speuren en GeInstructeurs Jan de Vries en Ike Westdijkdrag en Gehoorzaamheid. Jan heeft met Sara een aantal mooie overwinningen bij het speuren gehaald. Zoals 2e op het Nederlands Kampioenschap SC3 met de volle 100 punten en 1e in de competitie. Maar ook met Lowie  heeft Jan succes. 3e op het Nederlands Kampioenschap GG en 2e in de competitie. Er leven bij ons op dit moment 5 honden. Oud Duitse herder Lowie, Duitse herder Sara, kleine keeshond Bas, Chinese Crested powderpuff Luca en Alaskan Malamute Dax.

Wij zijn instructeur bij de CombiSport. We vinden het leuk om mensen te helpen bij de training en ook de begeleiding op CombiSportwedstrijden nemen wij voor onze rekening. Jan is in 2016 bij de Federatie Hondensport Nederland begonnen als spoorlegger bij het speuren. En ook als keurmeester bij de CombiSport. 

Danielle Tack: instructeur Danielle Tack

Ik werk als bediende in een supermarkt. Daarnaast heb ik een hele leuke hobby, namelijk lesgeven bij De Hoekse Sprong. Van jongs af aan zijn er altijd honden geweest. Van hele kleine kruisingen tot grote rashonden. Ook geadopteerde viervoeters die hun oude dag bij ons mochten slijten. Dus was het vanzelf sprekend voor mij om ook een eigen hond te hebben en ook dat deze goed werd opgevoed. Ik ben begonnen met een Duitse herder. Nadat we deze door lichamelijke problemen jong hebben moeten laten gaan, werd onze volgende hond een Mechelaar.  De eerste jaren heb ik van langs de lijn alle cursussen meegekeken terwijl mijn partner met zijn hond trainde. Inmiddels hebben wij twee Mechelaars waarmee gespeurd wordt en waar CombiSport en GG mee getraind wordt. CombiSport vind ik een leuke combinatie van rennend, samen met je hond, allerlei onderdelen te moeten doen, terwijl je een goede band met je hond opbouwt en onderhoud. De methode en manier van lesgeven bevalt me enorm omdat er echt gekeken wordt naar hond en baas. Vooral naar wat het beste werkt, om samen naar dát doel te kunnen streven van wat je met je hond wil bereiken. Ik ben instructeur bij puppycursus en geef les aan de allerkleinste pups, beginners-, gevorderden en Sociale Huishond cursussen. Dit bevalt me nog steeds enorm dus ben ik elke week op het trainingsveld terug te vinden. 

Saskia Aarts:

Instructeur Saskia Aarts met Fleur

Samen met mijn man hebben wij 2 kindjes. Toen ik een Newfoundlanderpup kreeg ben ik bij De Hoekse Sprong naar puppycursus gegaan. Ik vond dat zo leuk. Honden zijn daardoor uiteindelijk echt een passie voor mij geworden. Ik heb 2 honden.  Taura is een kruising Newfoundlander / labrador en Rick is een Oud Duitse herder. Ik train met alle twee Gedrag en Gehoorzaamheid en CombiSport. Met Taura heb ik met goed gevolg wedstrijden gelopen. Toen Taura geblesseerd raakte heb ik ook een tijd met Fleur van Mieke Makkenze getraind en wedstrijden gelopen. Dat ging heelhonden instructeur Saskia Aarts erg goed. Daardoor aangestoken met het herdervirus, kwam Rick als 3-jarige reu op ons pad. Hij is nog niet lang bij ons maar het is zeker de bedoeling om ook met hem aan CombiSportwedstrijden mee te gaan doen.

Ik ben instructeur bij de puppycursus en beginners- en gevorderdencursussen. Ik vind het leuk om mensen te helpen met alle voorkomende zaken waar je nu eenmaal tegenaan loopt wanneer je een pup in huis krijgt. Sinds 2016 ben ik bij de Federatie Hondensport Nederland tevens keurmeester bij de CombiSport.